ODRŽAVANJE SKENERA

Geofoto potpisao ugovor s Boeingom

09.02.2009 u 13:30

Bionic
Reading

Geofoto Scandinavia, članica Geofoto grupe potpisala je desetogodišnji ugovor o održavanju skenera i korištenju svojih softverskih rješenja s američkom kompanijom Boeing, vodećom svjetskom kompanijom i najvećim proizvođačem komercijalnih i vojnih zrakoplova

Uz ovaj ugovor, Geofoto Scandinavia potpisala je i ugovor s američkom mornaricom (USA Navy) o kupnji KartoScan FBV skenera, dok je isti skener isporučen i za potrebe Državne geodetske uprave u Hrvatskoj.

Skeneri KartoScan FBV, koje proizvodi Geofoto Scandinavia, imaju najveću rezoluciju na svijetu i ostvaruju tek minimalna odstupanja između originalne snimke i njezine digitalne verzije. Takvi se skeneri koriste u izradi karata kod kojih je točnost podataka od iznimne važnosti, primjerice u poslovima razminiranja i u avio-industriji.

Prvi takvi skeneri Sjedinjenim Američkim Državama isporučeni su 1998. godine i još uvijek su u upotrebi. Skeneri se nalaze u Boeingovim proizvodnim pogonima u Wichiti, Kansasu i na Long Beachu u Kaliforniji.