DRAMA U ŽELJEZARI SPLIT

Radnici napokon sišli s dimnjaka

Bionic
Reading

Nakon što im je obećano da će se za pet dana sastati s premijerkom Jadrankom Kosor, šest zaposlenika Željezare Split spustilo se s 50-metarskog dimnjaka

U Željezari se u ponedjeljak odvijala prava drama: radnici su se na dimnjak popeli ujutro, sišli na razgovore s ministrom gospodarstva Đurom Popijačem, nakon kojeg su se ponovno revoltirano vratili na dimnjak. Poslije dodatnih razgovora, radnici su se konačno spustili oko 15.30.

Nakon dvosatnih pregovora Kriznog stožera za obranu Željezare s ministrom gospodarstva Đurom Popijačem, državnim tajnikom u Ministarstvu gospodarstva Ruđerom Friganovićem te čelnikom Hrvatskog fonda za privatizaciju Vedranom Duvnjakom, sindikati su popustili, piše Slobodna Dalmacija.

Dogovoren je sastanak s premijerkom, a u idućih 15 dana Ministarstvo i Fond dat će sve od sebe da se napokon riješe problemi Željezare.

'I ovaj put bit ćemo naivni i vjerovat ćemo ministru s nadom da će se ova agonija u idućih 15-ak dana i riješiti. Ako i tada budemo izigrani, krećemo u nove radikalne mjere', izjavili su sindikalisti.

Ministar im je obećao da su u slučaju splitske Željezare moguće dvije opcije vezane uz pokretanje proizvodnje. Prva je da se što hitnije razmotre već dostavljene ponude zainteresiranih kupaca i da se o njima konačno odluči, a druga je, pak, da država raskine sve ugovore s poljskim Zlomrexom i sama pokrene proizvodnju.