ZSOLT HERNADI

Čelni čovjek Mola podnosi ostavku

17.09.2010 u 11:12

Bionic
Reading

Čelnik Uprave i izvršni direktor mađarske naftne i plinske grupe Mol Zsolt Hernadi priprema se u narednim tjednima dati ostavku, objavio je u petak poslovni dnevni list Vilaggazdasag

Navodeći nekoliko neimenovanih izvora, list piše da će Hernadi odstupiti s dužnosti krajem ovog mjeseca ili početkom listopada te da će ga zamijeniti Istvan Kocsis, čelnik javne prijevozničke tvrtke BKV.

Mol u trenutku objave nije želio komentirati pisanje Vilaggazdasaga.

Mađarski poslovni portal Portfolio.hu piše da će Hernadija zamijeniti Istvan Kocsis, čelnik javne prijevozničke tvrtke BKV, te da je to loša vijest za dionice Mola. 'Veliko je pitanje odlazi li Hernadi svojevoljno ili je na to natjeran', komentirala je analitičarka Kyrylenko iz KBC Securitiesa u Budimpešti.

Cijela se stvar nije mogla dogoditi bez znanja i utjecaja najvećih dioničara, prvenstveno prvog čovjeka OTP-a Sandorca Csanyja, koji je blizak s vladajućom mađarskom strankom Fidesz, te pretpostavljaju da će poduprijeti Kocsisa.

Inače, Hernandija se jučer spominjalo u medijima kao sudionika sastanka s Ivom Sanaderom i Damirom Polančecom u središnjici HDZ-a potkraj rujna prošle godine. Pretpostavlja se da su njih trojica raspravljali o situaciji u kojoj su se našli i oni osobno, ali i Mol, Podravka i Ina, nakon što su otkriveni detalji afere Spice. Podsjetimo, Polančec je u jeku pregovora s Molom zatražio od mađarske OTP banke kredit za dio menadžera Podravke, kojim su namjeravali kupiti 10 posto dionica tog prehrambenog diva.