ICT SAMIT

Inovacije dominiraju Combisovom konferencijom

17.09.2010 u 10:00

Bionic
Reading

Četvrta poslovno-informatička konferencija sistem integratora Combisa namijenjena je krajnjim korisnicima ICT rješenja i usluga, a održava se u Novom Vinodolskom od 16. do 17. rujna

Harfistica Doris Karamatić svojom je glazbom uvela više od 200 sudionika iz Hrvatske i regije u ovogodišnju Combisovu konferenciju krovne teme 'Istraživanje. Inovacije. ICT.'.

Na zadovoljstvo posjetitelja, izvela je skladbe 'Enter Sandman' i 'Nothing Else Matters' Metallice, 'Highway To Hell' skupine AC/DC i 'Smells Like Teen Spirit' Nirvane. Četvrta poslovno-informatička konferencija sistem integratora Combisa namijenjena je krajnjim korisnicima ICT rješenja i usluga, a održava se u Novom Vinodolskom od 16. do 17. rujna.

'Ove smo godine stavili naglasak na kreativnost i inovacije jer su nove ideje i kreativno razmišljanje jedini put koji možemo odabrati ukoliko se želimo osloboditi uloge promatrača te snažno preuzeti onu težu i odgovorniju, ali svakako mnogo poželjniju – ulogu pokretača', izjavio je Ivan Gabrić, predsjednik Uprave Combisa, povodom otvaranja konferencije te dodao: 'Često smo slijedili trendove, ulagali napore u prilagođavanje tržišnim diktatima. Vrijeme je da iskoristimo znanje, tehnologiju, ideje i specifičnosti te stvorimo novu vrijednost, s vlastitim pozitivnim predznakom.'

Irena Jolić Šimović, glavna operativna direktorica za poslovne korisnike i članica Uprave T-Hrvatskog Telekoma - partnera Combisove konferencije - sudionicima se obratila riječima: 'Tema Combisove konferencije od iznimne nam je važnosti upravo u ovom trenutku. Naime, moramo tražiti snažan iskorak u istupanju iz postojećih obrazaca – u vlastitim inovacijama koje nam donose pozitivnu promjenu i pomažu nam da napravimo velik korak prema naprijed.'

Uoči njezinog izlaganja, sudionici su mogli vidjeti zanimljiv video 'Did You Know' o promjenama koje donosi gigabitno društvo, od apliciranja Weba 2.0 u sve pore svakidašnjice do eksploatacije energetskih resursa.

Nakon toga održan je okrugli stol na temu 'Od inovativnog potencijala do inovacija'. Sudionici okruglog stola pokušali su dati odgovor na pitanja poput 'Što omogućava razvoj povoljne inovacijske klime?', 'Može li se naučiti biti inventivan i inovativan?' te 'Podupire li naše društvo inovativnost?' Kako pojačati inovativni potencijal, kako ga iskoristiti te koliko je i kako tehnologija u korelaciji i funkciji inovacija, u raspravi su pokušali otkriti glavna operativna direktorica za poslovne korisnike i članica Uprave T-Hrvatskog Telekoma Irena Jolić Šimović, glavni direktor IBM Hrvatske Krešo Perica, direktor Poslovno-inovacijskog centra Hrvatske BICRO Dalibor Marijanović, inovator, osnivač i vlasnik tvrtke TEMA prof. dr. sc. Branimir Ružojčić te predsjednik Uprave Combisa Ivan Gabrić. Okruglim stolom moderirao je Dubravko Merlić.

Drugi dio prvog dana konferencije nastavljen je zanimljivim predavanjima, od kojih valja izdvojiti ono Nikice Škunce iz T-Hrvatskog Telekoma, koji je objašnjavao postulate poslovanja preko virtualnih mreža, konkretno kroz sustav Xaas.

Četvrta Combisova konferencija završava se danas.