PRIJAVIO SE NA NATJEČAJ

Davor Štern želi u Nadzorni odbor Ine

16.09.2010 u 11:08

Bionic
Reading

Bivši predsjednik Uprave Ine Davor Štern, na čijem je čelu bio od 1997. do 2000. godine, prijavio se na natječaj za člana Nadzornog odbora naše najveće naftne kompanije

Temeljem odluke Vlade da se iz nadzornih odbora državnih tvrtki konačno maknu političari, natječaj je 4. kolovoza raspisalo Ministarstvo gospodarstva, a osim Ine, traže se stručni nadzornici za još 12 poduzeća.

Da bi se netko prijavio na natječaj, kako je objavljeno u Narodnim novinama, mora imati završen stručni studij, ili preddiplomski sveučilišni studij, ili završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij, ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij te imati najmanje pet godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima u struci.   

'Imam sve potrebne kvalitete koje se traže. Stručnost, iskustvo i dobre rezultate dosadašnjeg rada', kaže Štern koji nam je potvrdio da se prijavio na natječaj.

Kao glavni motiv za povratak u Inu Štern navodi želju da pomogne posrnulom naftnom divu.

'Ako uđem u Nadzorni odbor, inzistirat ću na tome da Uprava radi svoj posao. Da više ne bude moguće da se napravi dug od 2,5 milijardi kuna, a da nitko ništa ne zna o tome. Inzistirat ću na otvorenosti prema javnosti, da se proizvodi kvalitetnije gorivo…', ističe Štern.

On smatra da bi većina zaposlenika Ine pozdravila njegov povratak, a posebno zbog toga jer na njezinom čelu više nije Tomislav Dragičević, s kojim Štern, blago rečeno, nije bio u najboljim odnosima.

'Samo Dragičević ne vjeruje u moju stručnost. Siguran sam da ljudi u Ini priželjkuju moj povratak. Samo više nisam u godinama da vodim, već da nadzirem', kaže Štern.