POVEZIVANJE AVIOPRIJEVOZNIKA

Croatia Airlines ne želi u ex-Yu savez

07.09.2010 u 09:34

Bionic
Reading

Srbijanska inicijativa da se aviokompanije iz bivše Jugoslavije priključe udruženim Jatu i Montenegro Airlinesu, srbijanskom i crnogorskom avioprijevozniku, nije izazvala interes u Hrvatskoj

Miodrag Miljković, državni tajnik za zračni promet u srbijanskom ministarstvu prometa, pozvao je hrvatskog i slovenskog avioprijevoznika da se pridruže Jatu i Monetenegro Airlinesu, koji su postigli dogovor o zajedničkom korištenju flota. Partnerski odnos bio bi motiviran financijskim razlozima, željom za smanjivanjem troškova i boljom organizacijom letova. Miljković je Tanjugu kazao da su prvi kontakti u regiji već ostvareni te da odluke ne bi trebalo donositi na temelju 'političkog raspoloženja'.

U Croatia Airlinesu nemaju interesa za jugoslavenskom inicijativom, zanima ih samo suradnja s članicama Star Alliancea, među kojima je od regionalnih aviokompanija i slovenska Adria.

'Croatia Airlines strateško je povezivanje već ostvario u sklopu udruge Star Alliance, najvećega zrakoplovnog saveza na svijetu, u čijem je članstvu od 2004. godine. Kompanija kao punopravni član Star Alliancea daljnji razvoj poslovnog modela mrežnog prijevoznika i jačanje uloge regionalnog lidera temelji ponajprije na suradnji s članicama Star Alliancea, a s ciljem da se putnicima ponude najkvalitetnije mogućnosti putovanja i korištenja zajedničkoga globalnoga prijevoznog proizvoda', izjavili su iz CA za tportal.

Na naš upit bi li CA imala koristi od udruživanja s avioprijevoznicima iz bivše Jugoslavije, kazali su: 'CA smatra da je neuputno komentirati izjave bez konkretnih stavova.'