OČEKUJE RAST NOĆENJA

Hotel Palace povezao se s Worldhotelsom

01.09.2010 u 13:57

Bionic
Reading

Zagrebački Hotel Palace sklopio je partnerstvo s hotelskom korporacijom Worldhotels od čega već u idućoj godini očekuje porast broja noćenja za 20 posto, izvijestila je na današnjoj konferenciji za novinare direktorica Hotela Palace Josipa Jutt Ferlan

Partnerstvo ne uključuje vlasničko povezivanje, nego usluge prodaje, marketinga, distribucije, tehnološke podrške, PR-a, brandinga, upravljanja prihodima i internetske trgovine. Worldhotelsu će za te usluge pripasti postotna naknada prema ostvarenom prometu koji realiziraju gosti koje dovede.

Palace je ugovor s Worldhotelsom potpisao počekom kolovoza. Do danas je trajala tehnička i informatička priprema, a već od sutra moguće su prve rezervacije, kaže direktorica Palacea.

"Očekujemo da će suradnja s Worldhotelsom rezultirati povećanjem broja noćenja u 2011. godini od 20 posto", istaknula je Josipa Jutt Ferlan.

Po njenim riječima, Hotel Palace prošlu je godinu završio sa 106 tisuća kuna dobiti, uz prihode od 20 milijuna kuna.

Worldhotels je, kaže Josipa Jutt Ferlan, analizirao sve zagrebačke hotele i izabrao Palace zbog njegove originalnosti i nezavisnosti.

Tome je, kako ističe, sigurno pridonijelo renoviranje hotela u što je uloženo 25 milijuna kuna u smještajne kapacitete, a još četiri milijuna kuna investirano je u investicijsko održavanje i poboljšanje usluga.

Direktorica razvoja Worldhotelsa Heike Hoerdemann kaže da partnerstvo sa zagrebačkim Hotelom Palace, kao i u drugim slučajevima, ne znači promjenu branda već pomoć i potporu postojećem.

"U vrijeme iznimne standardizacije, sve se više traže unikatni hoteli, a Palace to jest", ocjenjuje Hoerdemann napominjući da je taj hotel ispunio više stotina kriterija za ostvarivanje partnerstva s Worldhotelsom.

Palace je prvi hotel u regiji s kojim Worldhotels surađuje, a u planu je, kako je najavljeno, i proširenje te suradnje na druge hrvatske gradove poput Splita i Dubrovnika te hotele u gradovima drugih zemalja regije.

Hotelska grupa Worldhotels osnovana je 1970. godine, a surađuje sa 450 hotela na 250 odredišta u 65 zemalja.