OTVORENE PONUDE

Kooperanti ponudili dvostruko više od Križevačke mljekare

25.08.2010 u 14:47

Bionic
Reading

Križevačka mljekara ponudila je pet tisuća kuna, a zadruga Seljačka sloga deset tisuća i jednu kunu za najam mljekare Staro Petrovo Selo u stečaju

Natječaj za zakup, do konačne prodaje najstarije hrvatske mljekare koja je do kraja srpnja bila u zakupu Križevačke mljekare, raspisan je 13. kolovoza. Jučer su otvorene dvije pristigle ponude, jedna od Križevačke mljekare, a druga od poljoprivredne zadruge Seljačka sloga. Zadruga okuplja 30-ak najvećih kooperanata, kojima mljekara duguje oko 2,5 milijuna kuna.

Oba ponuđača imaju slične poslovne planove koji se prije svega odnose na investiranje u modernizaciju proizvodnih pogona mljekare, povećanje broja zaposlenih te ponovnu uspostavu suradnje s kooperantima kojima mljekara duguje ukupno šest milijuna kuna.

'Za desetak dana održat će se sjednica odbora vjerovnika na kojoj će se odlučiti koja će od dvije ponude biti prihvaćena. Prednost će imati onaj ponuđač koji, po preuzimanju mljekare, planira zaposliti više djelatnika. Bitnu ulogu imat će i ponuđena cijena za najam mljekare', rekao je za tportal, ispred odbora vjerovnika, Slavko Kotromanović.

Po pitanju najma prednost za sada očito ima zadruga Seljačka sloga koja je ponudila deset tisuća i jednu kunu, dok je Križevačka mljekara ponudila dvostruko manje, pet tisuća kuna.
Kotromanović najavljuje da bi u rujnu trebao krenuti i postupak konačne prodaje najstarije hrvatske mljekare, što odgovara i ponuđačima koji su se javili na natječaj za njezin najam.