KUĆANSKI APARATI

Gorenje preuzelo švedski Asko

28.07.2010 u 13:04

Bionic
Reading

Slovenski proizvođač kućanskih aparata Gorenje objavio je u srijedu da je potpisao ugovor o preuzimanju sto posto dionica švedske kompanije Asko Appliances Group

Švedski proizvođač velikih kućanskih aparata s tvornicama u Švedskoj i Finskoj do sada je bio u vlasništvu talijanske skupine Antonio Merloni Group, a cijena preuzimanja nije poznata.

Pojedinosti o ugovoru, koji je potpisan u utorak, bit će objavljeni sredinom idućeg mjeseca, najavljuju iz Gorenja u priopćenju za javnost.

Preuzimanje neće utjecati na zaposlene i proizvodnju Gorenja u Sloveniji, jer proizvodnja Aska dopunjuje paletu ponude Gorenja, navode iz kompanije iz Velenja objašnjavajući da je Askov program strojeva za pranje i sušenje rublja, strojeva za pranje posuđa te za glačanje drugačiji od programa proizvoda koji se rade u Velenju.

Ističu i kako će preuzimanje švedske kompanije imati pozitivne sinergijske učinke s obzirom da je Gorenje do sada bilo malo prisutno na tržištima skandinavskih država te Sjeverne Amerike i Australije, a gdje je Asko zastupljeniji.