DO ISPUNJENJA ZAHTJEVA

U štrajku radnici zagrebačkog TLOS-a

27.07.2010 u 13:39

Bionic
Reading

U zagrebačkoj Tvornici laboratorijske opreme i stakla (TLOS) jutros je započeo štrajk koji će trajati do ispunjenja zahtjeva radnika, odnosno isplate drugog dijela plaće za travanj, potvrdio je predsjednik Sindikata energetike, kemije i nemetala Hrvatske (EKN) Ivan Tomac

U štrajku je trenutno 80 radnika, mahom članova sindikata, a očekujemo da će im se pridružiti i ostali radnici, rekao je Tomac napominjući kako su iznenađeni jer je poslodavac unajmio zaštitarsku službu.

Sindikalni povjerenik Marko Ivančić potvrdio je kako će u štrajku ostati do ispunjenja zahtjeva, odnosno isplate drugog dijela plaće za travanj.

Sindikat EKN-a jučer se pismom obratio potpredsjedniku Vlade i ministru financija Ivanu Šukeru zatraživši žurnu reakciju i poduzimanje odgovarajućih mjera radi rješavanja problema u kojima se našlo 175 radnika TLOS-a.

Po podacima Sindikata EKN-a, poslodavac radnicima za neisplaćene plaće za travanj (drugi dio), svibanj i lipanj duguje ukupno oko 2,18 milijuna kuna bruto, plus doprinose na plaću. Prijevoz radnicima nije plaćen 18 mjeseci što iznosi oko milijun kuna, a s ostalim potraživanjima blizu 3,5 milijuna kuna.

TLOS je privatizirana tvrtka u vlasništvu obitelji Peričić, a proizvodi epruvete, pipete i sličnu laboratorijsku opremu.