OFENZIVA NA DALMACIJU

Todorić osvaja Kerumov teritorij

16.07.2010 u 13:59

Bionic
Reading

Koncern Agrokor danas je u Splitu i Dugopolju predstavio svoje investicije u Dalmaciji vrijedne 700 milijun kuna - danas otvoreni Super Konzum Sirobuja u Splitu te logističko-distributivni centar u Dugopolju čije se gradnja planira dovršiti do kraja ove godine

To su trenutno dva najveća projekta Agrokora u Hrvatskoj, istaknuto je na svečanosti otvaranja novog Super Konzuma u Splitu.

Agrokor danas u Hrvatskoj investira više od 2,5 milijarde kuna, rekao je izvršni potpredsjednik Agrokora za poslovnu grupu maloprodaja Ante Todorić i naglasio kako se bez investicija i bez stvaranja dodane vrijednosti ne može ići naprijed i nema izlaska iz krize.

Splitski gradonačelnik Željko Kerum zadovoljan je što se u Splitu otvorio novi Super Konzum. Split je zainteresiran za sve ulagače, rekao je Kerum i naglasio kako i otvaranje Super Konzuma pokazuje neutemeljenost priča kada je dolazio na čelo grada da će zbog konkurencije kočiti otvaranje trgovačkih centara.

Splitu je važno da se u grad investira i svako je radno mjesto dobrodošlo, istaknuo je Kerum.

Novi će Super Konzum zapošljavati 140 djelatnika s područja Splita i okolice, a to je najveći Konzumov centar na području Dalmacije, naglasio je predsjednik Uprave Konzuma Darko Knez

Ukupna površina tog novog trgovačkog centra veća je od 9.000 metara četvornih, a kupcima nudi oko 30 tisuća artikala.

Odgovarajući nakon otvorenja na pitanja novinara o mogućoj prodaji trgovačkog lanca Kerum možda i Konzumu, Željko Kerum je rekao da je suvlasnik u Nacionalnom trgovačkom lancu (NLT), koji je drugi trgovac u Hrvatskoj s prihodom većim od osam milijardi kuna, te kako je moguće da NLT preuzme njegov trgovački lanac, ali da još nije odlučio.

Prilikom otvaranja Super Konzuma uručene su i donacije za bolesnu i djecu s invaliditetom ukupne vrijednosti 100 tisuća kuna Zakladi Kap za slap i HVIDRA-i Splitsko-dalmatinske županije.

Agrokor je u Dugopolju predstavio i svoj projekt razvoja infrastrukture za podršku lancu opskrbe od proizvođača do potrošača, a koji je vezan i uz novi logističko-distributivni centar koji taj koncern gradi u Dugopolju, u poslovnoj zoni Podi.

Bit će to, kako je rečeno, najveći i najmoderniji takav centar u regiji s korisnom površinom od gotovo 50.000 četvornih metara.