PRIVATIZACIJA

Rajića zanimaju Kaštelanski staklenici

Bionic
Reading

Luka Rajić navodno je ozbiljno zainteresiran za kupnju Kaštelanskih staklenika, što je bilo jedna od tema razgovora s premijerkom Jadrankom Kosor koja je u srijedu u Banskim dvorima primila Rajića u društvu nekoliko njegovih suradnika. Iz Vlade su nakon sastanka koji nije bio najavljen samo kratko priopćili da je Rajić premijerki predstavio nove mogućnosti ulaganja u hrvatsko gospodarstvo, u projektima vezanim uz farmaceutski sektor, poljoprivredu te logistiku, koji se zadnjih pola godina intenzivno najavljuju

Nakon projekata koji su već zaokruženi, a to su farmaceutska kompanija PharmaS te logistički centar u Sisačko-moslavačkoj županiji, novi Rajićev fokus je proizvodnja i prodaja voća i povrća. Taj je projekt, otkrivaju u Lura ulaganjima, u fazi izradi preliminarnih studija. 'Trenutačno se ispituje potencijal koncepta, ali i druge mogućnosti investiranja o čemu ćemo pravovremeno obavijestiti javnost', kratko su priopćili nakon Rajićeva posjeta premijerki Kosor.

Detalji novog biznisa tek se naziru. Poznato je da Rajić sa suradnicima obilazi potencijalne lokacije za ulaganja, uz koja bi nakon Ivice Todorića trebao postati jedan od najvećih proizvođač na domaćem tržištu. U tom se kontekstu spominje i Rajićev interes za kaštelansku tvrtku koju je Hrvatski fond za privatizaciju već nudio na prodaju. Zadnji pokušaj završio je ovih dana odgodom procesa prije nego što se izvrši prenamjena zemljišta koja bi mogla povećati vrijednost tvrtke. Prenamjenom će dio zemljišta ostati poljoprivredno, a na djelu se planira prenamjena u poslovno turističko zemljište koje time postaje atraktivnije, dijelom jer je u neposrednoj blizini Zračne luke Split.

Zasad nije poznato do kuda seže Rajićev interes za Kaštelanske staklenike i je li zainteresiran za cijelu tvrtku. U Lura ulaganjima govore samo o projektima u tijeku. 'Završetak radova na izgradnji PharmaSovog proizvodno-skladišnog i poslovnog centra planiran je u prvoj polovici 2010. I Ralu logistika širi poslovanje na hrvatskom i tržištu regije te povećava vozni park koji će do kraja godine brojiti 100 najmodernije opremljenih hladnjača. Planiramo također preseljenje u općinu Popovača gdje ćemo investirati u izgradnju modernog logističkog centra', kažu u tvrtki.

PharmaS trenutno zapošljava 30 zaposlenika, a planira povećanje na 100 radnika. Ralu logistika ima 100 radnika, a izgradnjom centra očekuje se dvostruko više.