ŠOPING U SRBIJI

Agrokor kupuje najveću srpsku mljekaru?

14.07.2010 u 14:50

Bionic
Reading

Investicijski fond Salford uskoro namjerava prodati najveću srpsku mljekaru Imlek hrvatskom Agrokoru, piše srbijanski list Press. List navodi da Salford, uz Imlek, namjerava prodati kompanije Bambi Banat, Knjaz Miloš, i mljekare Subotica koje posluju u okviru grupe Danube foods

Rade Pribićević, direktor za korporativne i regulatorne poslove Danube foodsa, nije htio otkriti imena kompanija koje su zainteresirane za kupnju, ali prema informacijama Pressa, Agrokor je već započeo pregovore o kupnji Imleka.

'Sve četiri kompanije potpuno su spremne za prodaju. To se posebno odnosi na Imlek, u čijem smo vlasništvu već sedam godina. Planirana je prodaja 2008, ali je zbog krize odgođena. Postoje kontakti s potencijalnim kupcima, ali za sada ne mogu govoriti o imenima', kazao je Pribičević.

Slobodan Petrović, generalni direktor Salforda za Srbiju, najavio je početkom ove godine da je u planu prodaja te četiri kompanije najkasnije do 2012, piše Press.

Todorić je nedavno objavio da je Agrokor u srpske kompanije, u kojima je većinski vlasnik, uložio 450 milijuna eura. Tvrtke koje u Srbiji drži Todorić ostvaruju promet od 600 milijuna eura, od čega je 40 milijuna izvoza. Agrokor u Srbiji zapošljava oko sedam tisuća radnika.