VITKOVIĆ O PRODAJI PODRAVKE

'Za godinu-dvije vrijedit će više'

09.07.2010 u 13:12

Bionic
Reading

Nakon najave da će država rasprodavati državne tvrtke i svoje udjele da bi pokrpala rupe, krenula su razmatranja je li u ponudi i Podravka. S obzirom na razmišljanja da je to jedino državno vlasništvo za koje se trenutno može dobiti neki ozbiljniji novac, pitali smo predsjednika uprave koprivničke prehrambene tvrtke što misli o tim najavama

Saborski kuloari jutros su brujali da se na popisu HFP-ovih tvrtki u kojima država ima udjele koji bi uskoro mogli biti privatizirani našla i Podravka. Informaciju da bi Vlada, kako bi popunila praznu blagajnu, mogla prodati državni udio u Podravki prokomentirao je za tportal direktor koprivničke kompanije Miroslav Vitković, koji vjeruje da će kompanija za godinu-dvije vrijediti više.

'Vlasnik odlučuje o prodaji i normalno je da će država napraviti ono za što procijeni da je dobro i u njezinu interesu. Uprava Podravke nije opterećena vlasništvom, mi smo tu radi stabilizacije kompanije i rezultata, koji su dobri. Iako su nam šestomjesečni prihodi nešto pali, izvoz nam i dalje dobro stoji', komentirao je Miroslav Vitković za tportal.

Upitan da prokomentira mišljenje analitičara koji smatraju da je Podravka jedina od tvrtki za koje država može dobiti značajniji novac, Vitković je kazao: 'Lijepo je čuti da je Podravka najvrednije što država ima, ali činjenica je da ćemo uskoro vrijediti još više. Država bi za godinu-dvije dobila još više nego sada.' Napomenuo je pritom ponovno da je odluka o prodaji stvar vlasnika.

Optimizam da će koprivnička kompanija vrijediti više Vitković ovako objašnjava: 'Perspektiva kompanije je dobra. Pred završetkom smo optimizacije poslovanja, smanjujemo broj sektora, menadžerima se smanjuju beneficije. Što se tiče restrukturiranja radnika kroz novu rundu otpremnina, ono će ovisiti o poslovnim rezultatima sljedeće godine.'