REFERENDUM SVE IZGLEDNIJI

Prikupljeno više od 300.000 potpisa!

16.06.2010 u 12:42

Bionic
Reading

U tjedan dana sindikati su uspjeli skupiti 72 posto popisa potrebnih za raspisivanje referenduma o izmjenama Zakona o radu. Nakon malog zatišja preko vikenda, građani su u ponedjeljak i utorak ponovno pohrlili na sindikalne štandove, izvijestio je koordinator sindikalnih središnjica Ozren Matijašević

'Naš apel je i dalje: Izlazite, izlazite! Idući tjedan je praznik, ljudi će spajati dane za odmor i zbog toga je važno da se što više građana odazove dok su radni dani', ističe Matijašević.

Sindikatima na ruku idu, kaže on, i 'mudre' izjave čelnika HUP-a Damira Kuštraka i HDZ-ovaca posebno Andrije Hebranga koje vrijeđaju građane.

'Uvreda je kad kažu je narod izmanipuliran i da ne zna što popisuje. Neka svaki dan to govore i ne treba nam bolja reklama', ističe Matijašević.

Sindikalni čelnik ponovio je apel prema predsjedniku Sabora Luki Bebiću da u saborsku rasprave ne stavlja izmjene ZOR-a bez obzira na moguće Vladine amandmane.

U ovom trenutku, dok prikupljanje popisa ne završi, kaže Matijašević, ne zanimaju ih Vladina rješenja i neće se odazvati na pozive za sastanak.

Sindikati do 23. lipnja moraju skupiti 449.506 potpisa, trenutno ih imaju oko 320.000, kako bi mogli zatražiti od Sabora da raspiše prvi referendum u neovisnoj Hrvatskoj.