NATJEČAJ IZ SNOVA

Za direktore podružnica holdinga 377 prijava

11.06.2010 u 15:36

Bionic
Reading

Na natječaj za direktore 18 podružnica Zagrebačkog holdinga i pet trgovačkih društava u vlasništvu grada Zagreba pristiglo je 377 prijava, a obrađeno ih je 327, izjavio je glasnogovornik Zagrebačkog holdinga Dušan Viro na današnjem briefingu za novinare u tom holdingu

Dodao je da su 83 prijave, od 327 obrađenih, iz sustava Zagrebačkog holdinga, a ostale su izvan tog sustava. Najviše je prijava, njih 19, za direktora Robnih terminala i podružnicu Vodovod i odvodnju, zatim za Čistoću (18) i ZGOS (17), a najmanje ih je za poduzeće "Zrinjevac" - tri.


Viro je istaknuo da će taj postupak "biti potpuno transparentan" te da je svrha birati najsposobnije i najkompetentnije ljude koji mogu osigurati da se Zagrebački holding uhvati u koštac s krizom. Napomenuo je da će se vjerojatno i idući tjedan zaprimati prijave koje su poslane poštom, obradit će ih povjerenstvo i utvrditi zadovoljavaju li uvjete natječaja, a zatim će se ići u uži izbor kandidata.

Neslužbeno, rekao je, na natječaj su se javili gotovo svi dosadašnji direktori podružnica.

Za kraj lipnja ili početak srpnja najavio je izbor novih direktora podružnica Zagrebačkog holdinga i trgovačkih društava.

Istaknuo je da je veliko zanimanje za taj natječaj te kako nisu ni sumnjali da će biti toliki odziv jer je Zagrebački holding jedno od najvećih poduzeća u Hrvatskoj u kojemu radi oko 13 tisuća ljudi.