SUTRA NA TRGU BANA JELAČIĆA

Severina prikuplja potpise za referendum!

08.06.2010 u 16:54

Bionic
Reading

Sindikati sutra od devet sati kreću u prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma protiv izmjena Zakona o radu (ZOR). Na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu sindikalni vođe će povodom toga organizirati konferenciju za novinare na kojoj će im se, potvrdio nam je to njezin menadžer Tomica Petrović, pridružiti i Severina!

'Dobila je poziv od sindikata na koji će se odazvati. Vidimo se sutra na Trgu', kratko nam je rekao Petrović.

Ovo je drugi put da se Severina javno protivi Vladinoj kriznoj politici - prvi je put to napravila noseći broš na kojem je pisao broj nezaposlenih.

Naša najsjajnija estradna zvijezda još je prije nekoliko dana najavila da će podržati sindikate u borbi protiv izmjene ZOR-a, nakon što ju je javno pozvao čelnik Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević

'Očekujemo da će nam se pridružiti svi oni koji su dosad poduprli našu akciju. Osim Severine, to je i iz SDP-a Zoran Milanović, Dragutin Lesar i HSP dr. Ante Starčevića', rekao je za tportal Matijašević.

Pred sindikalistima je težak zadatak da u 15 dana, do 23. lipnja u ponoć, prikupe oko 450.000 popisa kako bi od predsjednika Sabora Luke Bebića mogli zatražiti raspisivanje referenduma protiv izmjene ZOR-a.

Matijašević je najavio da će se u prikupljanje potpisa uključiti mnoštvo aktivista koji će ordinirati po trgovima, ispred škola, bolnica i poduzeća u svim hrvatskim gradovima i selima.

Sindikati očekuju prve podatke o odazivu građana u srijedu navečer, dok će se najnoviji podaci o broju prikupljenih potpisa svakodnevno objavljivati na web stranici Hrvatske udruge sindikata.

Svi građani koji žele popisati sindikalnu peticiju sa sobom će morati imati jedinstveni matični broj građanina