ČVRST STAV SINDIKATA

Pregovori samo ako premijerka povuče ZOR

08.06.2010 u 09:58

Bionic
Reading

Sindikalni vođe došli su na današnji sastanak s premijerkom Jadrankom Kosor u Banskim dvorima s čvrstim stavom da će se pregovori nastaviti samo ako Vlada povuče iz saborske procedure prijedlog izmjena Zakona o radu

'Ukoliko Vlada povuče prijedlog, onda ćemo utvrditi rokove u kojima ćemo nastaviti pregovore. U slučaju da ga ne povuče, za nas današnji sastanak neće imati smisla', rekao je Ozren Matijašević, čelnik Hrvatske udruge sindikata. S njim su na Markov trg došli Krešimir Sever, Vilim Ribić i Mladen Novosel.

Kako je premijerka nedavno izjavila da Vlada ne misli povući sporni prijedlog novog ZOR-a, koji u pitanje dovodi sve kolektivne ugovore u zemlji, čini se da od dogovora sa sindikatima neće biti ništa.

Prema najavama, sindikati bi od sutra trebali krenuti s prikupljanjem potpisa za raspisivanje referenduma. U slučaju da do 23. lipnja skupe potrebnih 450.000 potpisa, bio bi to prvi referendum u neovisnoj Hrvatskoj, a kako sad stvari stoje, nije nemoguć ni sindikalni poziv na opći štrajk.