KVADRAT OD 8.000 EURA

Stanovi u Ban Centru preskupi i tajkunima

08.06.2010 u 10:40

Bionic
Reading

Iako su za luksuzne stanove u samom središtu Zagreba, u Cesarčevoj ulici, čija se cijena kvadrata penje i do osam tisuća eura, bili zainteresirani mnogi imućni Hrvati, čini se da je zbog krize i recesije većina njih ipak odustala

Za najmanji stan u Cesarčevoj od 47,8 kvadrata treba izdvojiti 334.600 eura, a za najveće penthouse od 529 metara četvornih čak 4,3 milijuna eura. Večernji list u posjedu je liste potencijalnih kupaca koji su se svojedobno raspitivali o cijeni i kvadraturi tih stanova, čiji su investitori tvrtka Centar Gradski podrum, koju su osnovali IGH, Konstruktor i Zagrebačka banka.

Na listi su se našli Borna Rajić, bivša supruga Luke Rajića, Josip Madirazza, nekadašnji član NO-a Lure i Rajićev odvjetnik, Piroška Canjuga, izvršna direktorica u Agrokoru, Enver Moralić, jedan od najbogatijih Hrvata, odvjetnik Marijan Hanžeković, Bogdan Tihava, direktor Autohrvatske, Vlado Čović, direktor Zagrebmontaže, Ante Vlahović, predsjednik uprave TDR-a, tvrtka Tomić BMW, Pavo Zubak, vlasnik Auto Zubaka, odvjetnik Pero Lozica...

Odvjetnik Lozica kaže da se interesirao za stan u Ban Centru, ali da mu je preskup te sad razmišlja o kupnji dviju garaža u toj zgradi budući da u centru ima ured. Bogdan Tihava, direktor Autohrvatske, kazao je da je lani odustao zbog gospodarske situacije. Marijan Hanžeković pak kaže da je kupnja stana privatna informacija i da o tome uopće ne želi razgovarati.

Žaklina Zubak, potpredsjednica Auto Zubaka, potvrdila je da će u Ban Centru kupiti više garažnih mjesta za potrebe gostiju Gradske kavane, čiji su vlasnici, te da su zainteresirani za poslovni prostor, no da njegova kupnja ipak ovisi o budućoj financijskoj situaciji.

Međutim, neki s tog popisa apsolutno su negirali da su se ikad raspitivali o stanovima u Cesarčevoj ulici. Tako Zlatko Canjuga tvrdi da on i njegova supruga s njima nemaju nikakve veze, jednako je ustvrdio i Miomir Žužul, ali i bivša časna sestra Bernardica Juretić koja sada radi u ljudskim resursima IGH.

Direktor Centra Gradski podrum Petar Đukan priznaje da još ni sami nisu načisto hoće li stanove prodavati ili ih dati u najam. Otkrio je da za 15 od 60 stanova imaju potpisane predugovore, ali da nitko od tih 15 kupaca još nije uplatio ni kaparu.