ROŠADE U HTZ-U

Bajs i Bulić bez natječaja razmjestili direktore

Bionic
Reading

Trojica od dvanaestorice novo-starih direktora inozemnih ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ), koji će na dužnost stupiti početkom listopada, u nove su zemlje raspoređeni preko noći, mimo natječaja i njihove želje, pa čak i bez njihova znanja, piše Večernji list

Štoviše, da mijenjaju radno mjesto u Milanu, Stocholmu i Frankfurtu za Prag, Milano i Zurich doznali su dan nakon hrvatske javnosti, koja je izviještena na sjednici Turističkog vijeća prošloga utorka.

Ključni ljudi na ključnim tržištima dekretom su maknuti! I to sada kada Hrvatska više nego ikada ovisi o turizmu, a naš turizam o stručnjacima koji su prepoznati i poznati u emitivnim zemljama', prvi su komentari turističkih radnika.

Sami direktori HTZ-ovih ureda u inozemstvu, koji su se na natječaju kandidirali za mjesta na kojima su dotad radili, suočeni s ponudom uzmi ili ostavi prilično su zatečeni. 'Još se pokušavam pribrati. Nude nam radna mjesta koja nismo tražili, u zemljama koje ne poznajemo i čiji jezik ne znamo', rekao je jedan za Večernji list.

Turistički dvojac, ministar Damir Bajs i šef HTZ-a Niko Bulić, ni javnosti nisu ponudili objašnjenje iznenađujućeg raspleta gotovo godinu dana starog natječaja. A štošta bi trebali pojasniti.

Neslužbeno Večernji list doznaje da se turistički čelnici samo nisu htjeli odreći provjerenih profesionalaca u mreži HTZ-ovih inozemnih predstavništava. Ali, ocijenili su, rotacija će donijeti nužno osvježenje u pristupu. Neki direktori, naime, rade gotovo cijelo desetljeće u istoj zemlji.