IZMIJENJEN PROSTORNI PLAN

Zagrebačka Ikea korak do gradnje

02.06.2010 u 12:05

Bionic
Reading

Općina Rugvica na svojoj je posljednjoj sjednici izmijenila prostorni plan i proširila postojeću građevinsku zonu, čime je učinjen značajan korak u realizaciji trgovačkog centra Ikea nadomak Zagreba. Čeka se još da HAC izmjesti naplatne kućice kod čvora Ivanja Reka kako bi se donijelo i prometno rješenje za trgovački centar, a potom ishodila lokacijska dozvola. Ikea bi u tom slučaju otvorila vrata u jesen 2012.

Švedski lanac namještaja u zemljište je uložio već oko 34 milijuna eura, a računaju i na plaćanje dodatne naknade državi za prenamjenu dijela poljoprivrednog zemljišta, nakon što je napokon donesen i pravilnik koji to regulira.

Poklopi li se sve kako bi se krenulo u ozbiljnu realizaciju projekta teškog oko 300 milijuna eura, trgovački centar na istočnom prilazu Zagrebu, u kojemu je 34.000 kvadrata rezervirano za Ikeu, dok bi se ostatak s oko 320 dućana dao u najam renomiranim svjetskim trgovcima i brendovima, mogao bi biti gotov u drugoj polovini 2012. godine.

To će biti prvi put da Ikea gradi integrirani model robne kuće na dva kata pod jednim krovom i golemim atrijem od 2000 četvornih metara.