SLAB ODAZIV IZLAGAČA

Osijek spojio četiri sajma u jedan

27.05.2010 u 17:00

Bionic
Reading

U Osijeku od danas do nedjelje istovremeno se održavaju četiri sajma pod zajedničkim nazivom Osijek-expo. Ove godine u jednu manifestaciju objedinjeni su 18. Međunarodni sajam graditeljstva, 11. Obrtnički sajam, 3. Sajam obrazovanja EXPERT i 14. sajam automobila i prateće industrije Motomobil

Na sajamskom prostoru Pampas više od 200 izlagača svoje proizvode izložilo je na dvije tisuće zatvorenog i pet tisuća kvadratnih metara otvorenog prostora. Otvorenju je prisustvovalo 11 veleposlanika: Italije, Kanade, Malezije, Poljske, Rusije, Austrije, Mađarske, Kosova, Češke, Irana i Izraela.

Priredbu je otvorio gradonačelnik Krešimir Bubalo istaknuvši da je gradska uprava uoči sajma izdala publikaciju i film 'Kako poslovati u Osijeku', kojom želi privući investitore.

Razlog spajanja četiri sajma u jedan leži u činjenici da se značajno smanjio intenzitet gospodarske aktivnosti, osobito u građevinskoj i automobilskoj industriji, što je utjecalo na slabiji odaziv izlagača. 'Moramo biti svjesni da je samo lani u Hrvatskoj ugašeno preko devet tisuća obrta', upozorio je Mato Topić, predsjednik Hrvatske obrtničke komore.

Pokrovitelji sajma su Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta, Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Hrvatska obrtnička komora, Grad Osijek, Osječko-baranjska županija i osječko-baranjska HGK.