SPAS ZA DIOKI

Ježić vratio Ini više od polovice duga

26.05.2010 u 11:25

Bionic
Reading

Dioki je Ini do jučer, prema neslužbenim informacijama, platio oko 70 milijuna kuna te mu je račun odblokiran. Prema svemu sudeći, iako od zagrebačke tvrtke potražuje još 50 milijuna kuna, Ina će zbog toga odustati od obustave etana i plina Dokiju što je najavila prije nekoliko dana

'Budući da je račun bio sve ovo vrijeme blokiran, svaku uplatu na nj Ina je izravno povlačila. U utorak su tako povukli 50 milijuna kuna, a prije toga isplaćeno im je 15-20 milijuna kuna. Račun je jučer nakon toga, nešto prije 12 sati, odblokiran. Izgleda da će sve proći bez većih posljedica za proizvodnju', kazao nam je naš izvor iz Diokija.

Zdenko Belošević, koji je prije dva dana razriješen dužnosti predsjednika Uprave na vlastiti zahtjev, otišao je na godišnji odmor. Razlog njegove ostavke, kako saznajemo, nije sukob s većinskim vlasnikom Diokija Robertom Ježićem, kao što se moglo čuti u kuloarima, već stres kojem je bio izložen otkako je čitav slučaj s Inom završio u medijima.

'Belošević je šest godina bio predsjednik Uprave i jednostavno je došlo do zamora materijala. Procijenio je da je došao do svojih granica i da je vrijeme za novog glavnog pregovarača s Inom. On vam je čovjek iz proizvodnje i nije se snašao u naraslom medijskom pritisku', objašnjavaju iz Diokija.

Belošević je još uvijek zaposlenik Diokija i kad se vrati s godišnjeg odmora, s njim će se razgovarati o novoj funkciji unutar tvrtke.

Trenutačno je na čelu Uprave Ježić, koji je za Jutarnji list jučer samo kratko rekao da 'nema naznaka za to da će doći do isključenja plina' te da mu je to prvi dan u kojem je 'optimističan'.