DUG VEĆI OD 120 MILIJUNA KUNA

Ina obustavlja isporuku plina Diokiju

21.05.2010 u 09:15

Bionic
Reading

Zbog duga većeg od 120 milijuna kuna Ina će u narednih nekoliko dana obustaviti isporuku etana, a potom i plina tvrtki Dioki, priopćili su iz naše najveće naftne kompanije. Uz to, Ina je pokrenula postupak prisilne naplate duga odnosno blokirala je račun zagrebačkoj tvrtci u vlasništvu riječkog poduzetnika Roberta Ježića

Na ovaj potez, kažu iz Ine, bili su prisiljeni jer ni nakon višemjesečnih pregovora nisu se uspjeli dogovoriti s Diokijem.

Dug se akumulirao u zadnjih 10 mjeseci a Diokijev ugovor za isporuku plina istekao je krajem 2009. godine. Bez obzira na to, za vrijeme pregovaranja, ističu iz Ine, etanol i plin su neprekidno isporučivani imajući u vidu Diokijevu proizvodnju.

Predsjednik Uprave Diokija Zdenko Belošević proteklih je dana u medijima potvrdio da dug iznosi nešto manje od 120 milijuna kuna, no onda se u istoj rečenici ispravio i dodao kako 'visinu duga tek treba utvrditi'.

Zaprijetio je i da će u slučaju prekida isporuke plina Dioki morati proglasiti stečaj, što će 1.000 zaposlenih izbaciti na ulicu. Belošević nije objasnio zašto Dioki nije platio potrošeni plin, no njegova tvrdnja o mogućem stečaju brzo je opovrgnuta iz samog Diokija, koji je objavio da takva opasnost ne prijeti.