UPRAVA Vs. JURČIĆ

SMS rat čelnika Podravke

06.05.2010 u 08:41

Bionic
Reading

Dosad prikriveni animozitet između Podravkine uprave, predvođene Miroslavom Vitkovićem, i šefa Nadzornog odbora Ljube Jurčića jučer je prerastao u otvoreni rat, piše Večernji list

Iživcirani Jurčićevom izjavom za Slobodnu Dalmaciju o tome kako valja promijeniti menadžersku kulturu u Podravki jer ljudi u toj tvrtki rade samo do 16 sati te dodatkom kako bi to lakše učinio da je Podravka u Zagreb, članovi uprave Jurčiću su i članovima NO-a poslali protestno pismo.

Sve to, čelnik uprave Vitković je još podebljao SMS porukom koju je poslao Jurčiću i proslijedio je svim članovima NO-a:

'Predsjedniče Jurčić, zvali ste me poslije 15 sati. Nisam se mogao javiti jer manageri Podravke rade do 16 sati, a uprava do 15. Naravno, ovo je reakcija na vašu izjavu u Slobodnoj dalmaciji i ako je istinita, sramotna je. Javite se u radno vrijeme, jer naš mentalitet još nije promijenjen, ali se nadam da ćete ga Vi uspješno promijeniti. Slušao sam na TV Slavoniji šta ste sve učinili dobro za Podravku. Hvala Vam i molim Vas da više ne pomažete jer jedino što ste napravili je bilo da nakon što je Uprava dogovorila sa bankama da će nam prolongirati kredite, Vi ste dogovorili da vratimo 36 miliona.

Nagovorili ste me da uplatim 4 milje eura OTP banci što nismo napravio. Forsirali ste da pokrenemo proizvodnju u sms-u, što je sam stečajni rekao da je idiotarija, komercijalne zapise je Uprava dogovorila sa bankama i cijeli aranžman do još niste ni znali za projekt. Ljubo, pročitajte šta je uloga predsjednika Nadzornog odbora. Rezultat Podravke je rezultat Uprave, menadžmenta i svih zaposlenika, usprkos svima Vama koji nas smatrate… Pozdrav, Vitković'.

Jurčić je za Večernji list potvrdio primitak pisma od Podravkine uprave te ustvrdio da su njegove riječi krivo prenesene u dnevnom listu.

'Krivo su shvatili. Rekao sam da nema poduzeća koje je toliko važno za Zagreb kao što je to Podravka za Koprivnicu te da ljudi, kad odu u 16 sati iz Podravke, svoje raspoloženje prenose na cijelu Koprivnicu', ustvrdio je on. Potvrdio je i da je pročitao Vitkovićev SMS, ali ga nije želio komentirati.