ZA 77 MILIJUNA EURA

Todorić prodao pa unajmio skladište na Žitnjaku

05.05.2010 u 09:36

Bionic
Reading

W. P. Carey & Co. LLC, međunarodna tvrtka za upravljanje investicijama, kupila je od Konzuma skladišno-uredski objekt na zagrebačkom Žitnjaku za 77 milijuna eura, izvijestio je King Sturge, posrednik u transakciji

Prodane nekretnine se sastoje od upravne zgrade i nacionalnog distribucijskog centra najvećeg domaćeg maloprodajnog lanca prehrambenim proizvodima Konzuma, podružnice Agrokora. Transakcija je provedena po sistemu sale-leasback, što znači da su nekretnine nakon prodaje dane u najam.

Ovo je prva transakcija W.P.Careyja u Hrvatskoj i njezina vrijednost iznosi 77 milijuna eura (101 milijun američkih dolara), uključujući troškove akvizicije.

‘Ovom transakcijom ostvaren je aranžman koji je u skladu s našim kratkoročnim ciljevima, a istovremeno podržava naše dugoročne planove’, izjavio je Ivica Todorić povodom ove transakcije.

‘Kao jedna od najvećih transakcija nekretninama u istočnoj Europi u posljednje trigodine, ova kupnja je novi dokaz sposobnosti W. P. Careyja da osigura dugoročno financiranje tvrtkama koje posluju u europskim regijama koje oskudijevaju kapitalom. Uzevši u obzir njegovu dominaciju u poljoprivrednoj proizvodnji i niz uspješnih akvizicija i rasta, Agrokor je za nas idealan partner za ulazak na hrvatsko tržište. Davanje u dugoročan zakup njihove strateški važne operativne imovine u skladu je s našom strategijom investiranja', izjavio je Jeffrey Lefleur, izvršni direktor W.P.Careyja.