NAKON OSUDE ZA PRONEVJERU

Ana Knežević daje mandat na raspologanje

27.04.2010 u 13:56

Bionic
Reading

Predsjednica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) Ana Knežević na sutrašnjoj će sjednici Vijeća SSSH staviti svoj mandat na raspolaganje jer je na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu nedavno nepravomoćno osuđena na uvjetnu jednogodišnju kaznu uz rok kušnje od tri godine

Neću dati ostavku jer bi to bilo priznanje krivnje, a ja nisam kriva, no stavit ću svoj mandat na raspolaganje članovima Vijeća jer je nepravomoćnom presudom moje ime dovedeno u negativan kontekst, izjavila je Knežević Hini.

Knežević je osuđena da je kao predsjednica Sindikata turizma Hrvatske falsificirala službene dokumente i uz pomoć njih podigla 25.000 kuna sindikalnog novca, koji nije isplaćen kao pomoć članovima sindikata čija su imena napisana na obrascima.

Predsjednica SSSH tvrdi kako je presuda u procesu koji je pokrenut nakon anonimne prijave bivše zaposlenice Sindikata trgovine "čisti politički pritisak" i najavljuje da će se žaliti na presudu sve do najviše instance.

Ani Knežević mandat vrijedi do prosinca, za kada je zakazan Kongres SSSH koji treba izabrati novo vodstvo, a ako Vijeće SSSH sutra odluči oduzeti joj mandat bit će izabran v. d. predsjednika koji će sindikalnu središnjicu voditi do Kongresa.