RUPA U ZAKONU

Nedjeljom trgovački lanci sele na internet

20.01.2009 u 09:50

Bionic
Reading

Konzum je za sad jedini doskočio zabrani rada trgovina nedjeljom, i to nedjeljnom dostavom robe naručene preko interneta. Primjer će, ovisno o tome koliko bude on-line kupaca, slijediti, kako se neslužbeno može čuti, i ostali trgovci, primjerice Mercator, koji jedini osim Konzuma nudi uslugu internet kupovine.

Kako kažu u Mercatoru, oni robu naručenu preko interneta dostavljaju tijekom radnog tjedna i najkasnije u subotu, što ne znači da se uskoro, ovisno o potrebama kupaca, neće odlučiti i za dostavu nedjeljom, piše Novi list.

Konzum internet kupovinu namirnica i ostale svoje robe ima od 2002., no tek je nedavno uveo i nedjeljnu dostavu na kućne adrese. Najveći promet imaju, napominju, u Zagrebu i Rijeci.

Robu je potrebno naručiti najkasnije do 24 sata u subotu, a dostava traje najdalje do 15 sati u nedjelju i besplatna je ukoliko vrijednost naručene robe prelazi 500 kuna. Da bi dostava uopće bila moguća, potrebno je naručiti robe u vrijednosti od 200 kuna

Konzum time ne krši odredbu o zabrani rada trgovina nedjeljom jer se ona ne odnosi na, stoji u Zakonu o trgovina, pokretnu prodaju. Na internet trgovini Konzum je do sad po nedjelji zarađivao tek oko 15.000 kuna