NOVI IZLAZAK IZ SJENE

Kutle osnovao konzultantsku tvrtku Svrha

07.04.2010 u 09:56

Bionic
Reading

Najpoznatiji hrvatski privatizacijski tajkun Miroslav Kutle nedavno je osnovao novu tvrtku koju je registrirao pod nazivom Svrha d.o.o. za poslovno savjetovanje, doznaje tportal iz upisa u sudski registar koji objavljuju Narodne novine

'Pa, htio bih nešto raditi, za Boga miloga. Imam iz svih ovih godina nekakvo poslovno iskustvo, pa se i inače bavim tim konzultantskim dijelom posla', odgovorio nam je Kutle kad smo ga nazvali i pitali u koje je svrhe osnovao Svrhu.

Kutle, protiv kojeg se u različitim fazama vodi desetak postupaka zbog gospodarskih malverzacija tijekom 90-ih, posljednjih se godina bio potpuno poslovno pritajio, pa je njegovo ime nestalo iz osnivačkih akata mnogobrojnih tvrtki koje su nekada tvorile njegovo poslovno carstvo Globus grupu. No nakon godina poslovne anonimnosti, sada je Svrhu d.o.o. registrirao na zagrebačkom Trgovačkom sudu ponovo se pojavljujući pod vlastitim imenom i prezimenom kao njezin osnivač i direktor.

Kako se može doznati iz sudskog registra, Svrha d.o.o., sa sjedištem na adresi Nova ves 4, osnovana je izjavom od 24. prosinca prošle godine, s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna, a registrirana je za poslovno savjetovanje, trgovinu, zastupanje inozemnih tvrtki, računovodstvo, kreditiranje i posredovanje, ali i za otkup potraživanja, odnosno forfeiting i factoring.

U nedavnom razgovoru za Poslovni dnevnik, koji je objavljen mjesec dana prije osnivanja te tvrtke, Kutle je bio izjavio da je posljednjih godina svu energiju trošio na sudske procese, a da je sada odlučio ponovo se posvetiti svojim nekadašnjim poslovima, pregledati sve dokumente koje ima i angažirati ekspertni tim koji će utvrditi što se dogodilo s Globus grupom i njegovim preostalim udjelima i pravima.

'Svaki dan radimo analitiku na Globus grupi i vidjet ćemo što će se dogoditi', potvrdio nam je i ovom prilikom Kutle.

Iako je naveo da odavno nije većinski vlasnik Globus grupe, mediji su posljednjih godina detektirali niz tvrtki koje se s njime neslužbeno povezuju, poput Orion grupe, koja je izgradila više stambenih objekata na zagrebačkom Laništu, vukovarske građevinske tvrtke Berg i zagrebačke modne kuće Kamensko.