PRELAZAK KOD POPIJAČA

Vlada smijenila Biancu Matković!

24.03.2010 u 17:00

Bionic
Reading

Vlada je na kraju današnje sjednice razriješila dužnosti Biancu Matković, ministricu bez portfelja, i imenovala je na novu dužnost - državne tajnice za gospodarsku diplomaciju

Novu funkciju Bianca Matković obavljat će u Ministarstvu gospodarstva.

'Odluku smo donijeli zajedno, vjerujem da će ona na tom mjestu pokazati sve svoje vještine i potencijale i pokrenuti projekte koji stoje vezani', izjavila je premijerka Jadranka Kosor povodom imenovanja Biance Matković na novu dužnost.

Zanimljivo je da je životopis Biance Matković u rekordno kratkom roku nestao s web stranica Vlade.

Kosor: Javnost ima krivu sliku o braniteljima!

U javnosti se stvara kriva slika da svih 500.000 branitelja ima visoke mirovine što je daleko od istine, naglasila je premijerka Jadranka Kosor na današnjoj sjednici Vlade.

Kako bi se ta slika popravila premijerka je predložila ministru branitelja Tomislavu Iviću da organizira okrugli stol sa relevantnim sugovornicima kako bi se razjasnile sve nejasnoće.

'Možda bi se i ime Zakona o pravima hrvatskih branitelja trebao preimenovati u Zakon o pravima stradalnika Domovinskog rata jer se stvara lažna predodžba da svi branitelji imaju apsolutno sve', predložila je Kosor.

Trenutno, navela je, 51.752 vojna invalida i 12.216 obitelji poginulih, zatočenih i nestalih branitelja prima mirovinu. Za prvu skupinu ona je lani prosječno iznosila neto 5.336,72 kune, a za obitelji 7.748,87 kuna.

Ukupno država je prošle godine na sva prava branitelja potrošila ukupno 6,2 milijarde kuna, a od toga je oko pet milijardi kuna otišlo na prava iz mirovinskog osiguranja.