OSJEČKA PIVOVARA

Ne pristaju na smanjenje plaća zbog štrajka

17.03.2010 u 14:23

Bionic
Reading

Sporazum radnika štrajkaša i većinskog vlasnika Osječke pivovare o nastavku proizvodnje u toj tvrtki potpisan u ponedjeljak ne znači da se do jučer zaraćene strane sada ljube. Radnici direktora Ivana Komaka već danas optužuju da sporazum pokušava prekršiti, što oni, govore prijeteći novim štrajkom, neće dopustiti

Smanjenje plaće bilo bi, kaže Andrašek, protivno sporazumu koji su radnici i Komak potpisali nakon sudske odluke u ponedjeljak kojom se 19-dnevni štrajk s obustavom proizvodnje proglasio zakonitim.

Hladni odnosi vide se i drugdje. 'Već danas nije produžio ugovor djeci nekih radnika koji su bili u štrajku, a koja su imala ugovore na određeno vrijeme. To je kao da im je dao otkaz. Radnicama u knjigovodstvu promijenio je ulazne šifre u računala. Glavnog i pomoćnog skladištara poslao je na prinudni godišnji odmor', tuže se radnici u pismu koje su nam jutros poslali.

Andrašek je s Komakom tijekom dana uspio dogovoriti da se svim službenicima u knjigovodstvu vrate stare šifre, ali na drugo ne može utjecati. 'Nažalost, ugovor na određeno vrijeme dopušta neproduživanje, ti radnici su nezaštićeni i tu ne možemo ništa', ustvrdio je.

Radnici kažu da je 900 hektolitara piva, kojem je, kao i kvascu, prijetilo kvarenje, odlične kvalitete i danas će se pretočiti u ambalažu.