BANKE PRITIŠĆU

Vjerovnici blokirali račun Konstruktora

17.03.2010 u 09:24

Bionic
Reading

Nakon neuspješnog pokušaja dogovora Konstruktora s vjerovnicima, prošli su tjedan račun splitskog građevinara blokirali vjerovnici čija potraživanja premašuju 50 milijuna kuna, potvrdila su za Business.hr dva neovisna izvora

Prema tim izvorima, od kojih jedan dolazi iz bankarske industrije, a drugi je dobar poznavatelj splitske poslovne scene, račun Konstruktora su prošli tjedan blokirali vjerovnici čija potraživanja premašuju 50 milijuna kuna.

Na račun su 'sjeli' nakon prošlotjednog neuspješnog sastanka predstavnika Konstruktora s predstavnicima nekoliko banaka o načinu vraćanja duga.

Iako iz građevinskih krugova informaciju o blokadi Konstruktorova računa nazivaju uobičajenom u tom biznisu, visina potraživanja vjerovnika koji se žele prisilno naplatiti, kažu, ipak poziva na oprez.

Da je financijska situacija u Konstruktoru ozbiljna, pokazuje i prošlotjedno izdavanje treće tranše komercijalnih zapisa u vrijednosti 10 milijuna eura, čime su banke u potpunosti refinancirale dospjelu drugu tranšu zapisa. Izvori s financijskog tržišta tvrde da su ovog puta banke, zbog porasta rizičnosti same tvrtke, na jednogodišnje komercijalne zapise tražile kamate više od 10 posto.