SAJAM TURIZMA U BEOGRADU

Makarska poziva goste iz Srbije na svoje more

15.03.2010 u 15:57

Bionic
Reading

Na petodnevnom Sajmu turizma u Beogradu oko 40 turističkih djelatnika s Makarskog primorja predstavilo je turističku ponudu makarskih hotela i turističkih agencija, prvi put nakon rata

U prošloj godini 86.000 turista iz Srbije posjetilo je Hrvatsku pa se Makarska odlučila okretati prema tržištu Srbije koje ima 10 milijuna ljudi. Makarsku kao destinaciju, u Beogradu predstavio je direktor Turističke zajednice Makarske rivijere Davor Glavina i Joško Lelas, predsjednik Uprave Hotela Makarska, grupacije koju čine tri najjača makarska hotela: Meteor, Dalmacija i Rivijera.

Turistička agencija Tempet već ima suradnju s srpskim agencijama te se na beogradskom sajmu predstavila s partnerom agencijom Kompas Kragujevac gdje je prezentirala aranžmane i cijene od 15 eura za krevet u dvokrevetnoj sobi u vrhuncu sezone, tj. u srpnju i kolovozu. Na sajmu je podijeljeno mnoštvo kataloga i turističkih materijala, na TV Srbije prilog o makarskoj turističkoj ponudi prikazan je u udarnom terminu i svi nose dobre utiske sa sajma, rekao nam je Vice Rudan, makarski turistički djelatnik.

Ističe da u Srbiji postoji veliki interes za Makarsku i vjeruje da će turisti iz Srbije uskoro polako dolaziti u ovaj dio Hrvatske iako priznaje da je morao odgovoriti na mnoštvo upita o sigurnosti. 'Većina potencijalnih turista iz Srbije brine ponajviše o sigurnosti svojih vozila sa srpskim registarskim oznakama na našem moru', rekao je Rudan.

Predsjednik Kompasa iz Novog Sada Vladimir Macenonić na sajmu je izjavio da goste iz Srbije ohrabruje izbor Ive Josipovića za predsjednika Hrvatske što je znak jednog novog ozračja u Hrvatskoj.

Turistička zajednica Makarske rivijere imala je posebne prezentacije za srbijanske novinare te je predstavila i gastro ponudu Makarske.