ĐUKANOVIĆ O AUTOCESTI

'Snizit ćemo cijenu ili slijedi novi natječaj'

10.03.2010 u 11:59

Bionic
Reading

Vlada će, u pregovorima s grčko-izraelskim konzorcijem o izgradnji autoceste Bar – Boljari, u naredna četiri tjedna tvrdo inzistirati na cjenovnom prilagođavanju, izjavio je sinoć premijer Milo Đukanović u emisiji 'Otvoreno' Televizije Crne Gore

Nije kazao koji je maksimalni iznos koji je vlada spremna prihvatiti jer bi to, kako je objasnio, bilo otvaranje karata prema partneru.

'Drugoplasirani ponuđač je skuplji i, makar prema prvim najavama, u stanju je osigurati jamstva za financiranje tog posla, ali to ne znači da ćemo odmah prihvatiti njihovu prvobitnu ponudu', rekao je Đukanović u emisiji 'Otvoreno'.

Đukanović vjeruje u dogovor s grčko-izraelskim konzorcijem, ali Vlada se, kako je priopćio, neće, kao ni dosad, osloniti samo na tog partnera, postoji i trećeplasirani konzorcij Porr – Alpine.

On je izjavio da, ukoliko ne uspiju pregovori s drugoplasiranim ili trećeplasiranim, postoji i novi natječaj, ali i mogućnost da država preko partnera dobije kredit i sama gradi autoput.

'Naš interes je da što brže dobijemo sposobnog partnera koji može nastaviti započeti posao jer upravo na tom projektu i još nekima baziramo ekonomski optimizam da je ove godine moguće obnoviti ekonomski rast makar od minimalnih 0,5 posto', rekao je Đukanović, dodajući da Crna Gora kao mala ekonomija brže reagira na pozitivne signale koji su se počeli javljati u Sjedinjenim Američkim Državama i Aziji.