NOBILO O MAĐARSKOJ ISTRAZI

'Polančec može mirno spavati'

Bionic
Reading

Iako je nakon medijske objave rezultata mađarske istrage u vezi s aferom Spice te Inom i Molom očito cilj osumnjičiti Polančeca zbog zlouporabe položaja, odvjetnik Damira Polančeca Anto Nobilo u razgovoru za Poslovni dnevnik optimistično je rekao da u tim navodima nema ničeg inkriminirajućeg za njegovog klijenta

'Što se ovoga tiče, Polančec može mirno spavati', kaže Nobilo. Iako je sam Polančec javno ustvrdio da nikad nije kontaktirao Mol vezano uz Podravku niti da je ikad te dvije tvrtke, čak i posredno dovodio u vezu, navodi iz mađarske istrage pokazuju suprotno - da je upravo na Polančecovu sugestiju došlo do uključivanja Mola u transakcije s Podravkinim dionicama iz afere Spice.

No, Nobilo na to kaže da mađarska istraga to nije potvrdila nego smatra da je na vidjelo samo izašlo da je Polančec tražio pomoć u savjetima kod obrane od neprijateljskog preuzimanja Podravke, kako se afera Spice prezentira sa strane pritvorenih menadžera.

Sličan stav Nobilo ima i prema drugim navodima, a ključno je što smatra da njome nisu dovedena u vezu upravljačka prava u Ini i kredit OTP-a. 'Procesi su samo stavljeni u vremenski slijed. Jasno je da su najprije započeli pregovori o Ini, a onda oni o kreditu OTP-a. To ne govori da su bili u međusobnoj uzročnoj vezi, pa se citat iz istrage zlonamjerno interpretira. Nema govora o zaključku mađarske istrage da su ta dva procesa u vezi', kaže Nobilo.

Čak smatra da to što je Mol naplatio svoje savjetničke usluge samo je dokaz da se radilo o čistom poslu, a ne o uroti o preuzimanju upravljačkih prava u Ini na nelegalan način.