LJUBLJANSKI DNEVNIK

Četiri finalista za Mercator

02.03.2010 u 11:32

Bionic
Reading

Ljubljanski list Dnevnik neslužbeno saznaje kako su u sljedeći krug za kupnju 15 posto udjela u vlasništvu Mercatora ušle tvrtke Mid Europa, Warburg Pincus, Bain Capital i Advent International

Da u užem krugu potencijalnih kupaca Mercatora nema ni jednog strateškog investitora, potvrdio je i Uroš Marter, direktor tvrtke Arkas (bankarima organizira prikupljanje ponuda za prodaju njihovih dionica Mercatora) dodavši da će konačnu potvrdu popisa potencijalnih kupaca dati banke. Strateškog investitora na tom popisu nema jer je prodaja namijenjena interesentima za dubinski pregled poslovanja, a strateškim investitorima to nije omogućeno, objašnjava Marter.

Banke o svojim ozbiljnim namjerama još uvijek ne daju nikakve službene izjave, a u pozadini se pokušava uvjeriti Abanku i Novu kreditnu banku Maribor (NKBM) da odustanu od najavljenih razmišljanja o povlačenju iz prodaje svojih dionica (5 posto) Mercatora nakon što su od prodaje svog paketa Mercatorovih dionica (15 posto) odustale Nova ljubljanska banka (NLB) i Banka Celje. Odustajanjem Abanke i NKBM-a u prodajnom bi paketu ostalo još samo 16,6 posto Mercatorovih dionica.