JAMBO PROTIV POREZNIKA

'Nisam plaćao poreze jer država meni duguje'

02.03.2010 u 09:41

Bionic
Reading

Tek kad mu je stečajna upraviteljica zabranila raspolaganje imovinom tvrtke, Stipe Gabrić Jambo vidio je da je vrag odnio šalu i platio čitav porezni dug od devet milijuna kuna, doznaje Business.hr. Dug prije nije htio platiti, jer od države potražuje više – čak 110 milijuna kuna

Nakon što je Stibe Gabrić platio dug, Trgovački sud u Dubrovniku obustavio je stečaj u njegovoj tvrtki Jambo, koji je otvoren na zahtjev Ministarstva financija.

Stipe Gabrić Jambo ne krije da je državi dugovao 9,04 milijuna kuna. 'Nisam podmirivao dug zato što Ministarstvo obrane duguje Jambi oko 110 milijuna kuna, od čega u sporu koji vodimo MORH-u nije sporan dio duga u iznosu od 60 milijuna kuna. Međutim, ništa nisu htjeli poduzeti da bi riješili MORH-ov dug prema Jambi i ja nisam htio plaćati obveze državi, tražeći da prebijemo državnim dugom prema nama', pojašnjava Stipe Gabrić.

Kad je, kako kaže, 'vidio da je vrag odnio šalu', Stipe Gabrić ipak je platio čitav iznos duga Poreznoj upravi pa je dubrovački Trgovački sud obustavio stečajni postupak.