CRO SHOP

Proizvođači namještaja ulaze u Pevec

Bionic
Reading

Proizvođači namještaja na čelu s tvrtkama Spin Valis, Tvin, AG Dinas i Mundus izborili su svoj distribucijski kanal na domaćem tržištu u sklopu centara Pevec u stečaju, koji se uskoro otvaraju, piše Poslovni dnevnik

Projekt nosi ime Cro shop, odnosno kuća hrvatskog namještaja i drvnih proizvoda. Suradnju su potvrdili stečajni upravitelj Peveca Darko Šket i Zdravko Jelčić, direktor požeškog Spin Valisa te predsjednik Hrvatskoga udruženja drvoprerađivačke industrije.

'Zajednički problem svih domaćih tvrtki u proizvodnji pokućstva je distribucija jer godinama nemamo nijedan trgovački lanac koji domaći namještaj promovira i prodaje na domaćem tržištu. Suradnjom s Pevecom u stečaju kompenzirat ćemo gubitak distribucijskih centara tako da se dijelovi tih centara stave u našu funkciju, posebice nam je zanimljiv onaj u zagrebačkom Jankomiru. Većim prisustvom na domaćem tržištu računamo na porast prodaje, a za sada samo 30 posto od ukupne proizvodnje namještaja završi na domaćem tržištu', kazao je Jelčić za Poslovni dnevnik.

Distribucija je u toj branši već godinama označena kao prioritet, a nisu ga uspjeli riješiti nakon što su u Hrvatskoj izgubili poveznicu s distribucijskim sektorom. Šansu su prepoznali u Pevecu koji nastavlja raditi. Najprije će proraditi onaj u Bjelovaru – 26. veljače, dok 5. ožujka kreću s radom centri u zagrebačkom Jankomiru, Puli i Zadru, potvrđuje Darko Šket, stečajni upravitelj Peveca.

Šket priprema brzo otvaranje centara u Koprivnici, Varaždinu i Kutni, a u planu ima Osijek i Slavonski Brod. No ističe da će za početak otvoriti vrata samo u prizemlju s asortimanom od vrtnog programa do bijele tehnike