SAVJET ZA GOSPODARSTVO

Mudrinić, Tedeschi i Kuštrak u predsjednikovom timu

19.02.2010 u 14:02

Bionic
Reading

Uz to što ima savjetnika za gospodarstvo, predsjednik Josipović osnovao je novo tijelo - Savjet za gospodarstvo u kojemu je okupljen tim od dvanaest gospodarstvenika i stručnjaka

Savjetnikom za gospodarstvo imenovan je Boris Cota koji će koordinirati rad gospodarskog tima u kojem su okupljeni: Damir Kuštrak iz HUP-a, Emil Tedeschi iz Atlantic grupe, Ivica Mudrinić iz Hrvatskog telekoma, Zdenko Ardović iz RBA, Gordana Kovačević iz Ericsson Nikole Tesle, Saša Pekač, profesor na Sveučilištu Duke u SAD-u, Katarina Ott iz Instituta za javne financije, Dragutin Drk iz Vindije, Milan Stojanović iz Siscije, Ivan Ergović iz Nexe grupe, Veljko Ostojić iz Rivijere Poreč i Željko Ivanković iz magazina Banka.

Kako je gospodarstvo po Josipoviću jedno od važnijih područja, osnovao je ekonomski tim pomoću kojeg će pokušati pomoći Vladi u rješavanju krize. Savjet ne vidi kao konkurenciju, nego kao pomoć Vladi. Predstavljajući svoj savjetnički tim, predsjednik je istaknuo da osjeća dužnost i obavezu da pomogne gospodarstvu da se plasira u inozemstvu te da mora promišljati gospodarstvo i davati pozitivni impuls.

Novost je i povjerenik za selo i poljoprivredu, a za tu je funkciju Josipović izabrao Matu Mlinarića