IZNENADNO UKAZANJE U VARAŽDINU

Polančec u novom poslovnom projektu!

12.02.2010 u 15:50

Bionic
Reading

Damira Polančeca, bivšeg potpredsjednika Vlade i bliskog Sanaderova suradnika, trenutno pod istragom Uskoka, danas su samo rijetki očevici zapazili u središtu Varaždina kako diskretno ulazi u tvrtku Validus, donedavnu članicu Fima Grupe, čiji je vlasnik Milan Horvat u remetinečkom zatvoru kao jedan od optuženika u aferi Spice. Službeno nam je potvrđeno da se radilo o poslovnom sastanku

Bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec jutros je u Varaždinu posjetio tvrtku Validus, donedavnu članicu Fima grupe čiji je vlasnik Milan Horvat u pritvoru kao jedan od osumnjičenika u aferi Podravka.

Damir Polančec je na sastanak u Validus, kako doznaje tportal, došao s Dubravkom Žganecom, nekadašnjim partnerom Milana Horvata, koji je u aferi Spice za menadžment Podravke kupovao dionice, da bi ih kasnije prebacio na Maltu.

Njegov dolazak službeno su nam potvrdili u Validusu: 'Gospodin Damir Polančec je bio u Validusu gdje se razgovaralo o jednom projektu o kojem još ne možemo govoriti javno.'

Iako ga mnogi prozivaju kao jednog od 'arhitekata' afere Spice, Damir Polančec kazneno je prijavljen samo zbog zlouporabe položaja i ovlasti u vezi tzv. slučaja reflektori.

Varaždinska Fima grupa jedna je od najstarijih i najvećih hrvatskih brokerskih kuća. Prošle je godine, baš uoči afere Spice, došlo do razilaženja troje partnera ove financijske grupacije – Milana Horvata, Dubravka Žganeca i Ljiljane Weissbarth, što je u medijima tumačeno financijskom krizom i novim, rigoroznijim pravilima na tržištu kapitala.

Horvat je u podjeli dobio brokerske poslove i investicijske fondove odnosno tvrtku Fima Alfa. Predsjednik Nadzornog odbora Fima Alfe je Darko Horvat.

Žganecu je pripao Validus društvo za upravljanje drugim društvima, koje upravlja vlasničkim udjelima u drugim tvrtkama kao što su Varaždinska banka, Mirna, Varteks, Hoteli Helois i Vis. Validus vodi Marina Bača, predsjednik nadzornog odbora je Dubravko Žganec, a do 21. prosinca prošle godine član NO bio je i Rajko Mlinarić, javnosti poznatiji kao Kutlin odvjetnik, ali i branitelj podravkaša Josipa Pavlovića.