KOPRIVNIČKA REVOLUCIJA

Friščić: Jurčić želi prodati Podravku

Bionic
Reading

Šef HSS-a Josip Friščić optužio je Ljubu Jurčića i predstavnike mirovinskih fondova da žele prodati Podravku te najavio novu koprivničku revoluciju pozvavši hrvatske branitelje, male dioničare i političke stranke da ustanu protiv toga!

U šokantnom istupu u eteru koprivničke Radio Drave Josip Friščić nije štedio nikoga, prenosi Slobodna Dalmacija.

Počeo je s čelnikom fonda PBZ-CO Dubravkom Štimcem, nastavio s predsjednikom Uprave Hrvatskoga mirovinskog investicijskog društva Miljenkom Javorovićem te bivšim članovima NO-a Podravke Mladenom Vedrišem, Božom Prkom, Darkom Marincem i Darkom Tipurićem, a završio s dr. Ljubom Jurčićem i potpredsjednikom Vlade Darkom Milinovićem.

'Vidjet ćemo hoće li biti onako kako su oni zamislili', grmio je Friščić upozoravajući kako se ne slaže s prijedlogom da od sedam članova NO-a Podravke čak četiri budu predstavnici mirovinskih fondova.

'Glavni je kuhar Dubravko Štimac. To je lik koji je onog časa kad se afera Spice počela razmotavati, sustavno na svakoj sjednici NO-a nastojao zamagliti stvarno stanje', naglasio je potpredsjednik Sabora.

Ljubo Jurčić bio je iznenađen Friščićevim istupom u emisiji koprivničke Radio Drave i stajalištima koja je tamo iznio.

'Ne radimo baš ništa što će štetiti Podravki. Upravo suprotno: ovo je prijedlog za stabilan Nadzorni odbor i stabilnu Podravku u kojoj se može ove godine napraviti mnogo dobrih stvari. Nema, dakle, nikakvoga govora o tome da prijedlog novog NO-a ide za tim da se Podravka proda', izjavio je Jurčić.