PRITISAK ODOZGO

I Ratku Mačeku namještani poslovi?

03.02.2010 u 09:18

Bionic
Reading

U prilogu u sinoćnjem 'Dnevniku' bivši član Uprave Hrvatske pošte zadužen za marketing, Jadranko Mijalić, govorio je o sumnjivom poslovanju tvrtke Fimi media s Poštom, ali i tvrtke Massol, iza koje se navodno krije Ratko Maček

Kako tvrdi Mijalić, prvi put je čuo za Fimi mediju prije nekoliko godina, kada je bila u pitanju organizacija božićnog domjenka Pošte. Mijalić je tada imao priliku organizirati domjenak po znatno nižoj cijeni od kasnije prihvaćene, koju je ponudila Fimi media. 'Tu je došlo do konfrontacije između mene i tadašnjeg predsjednika Uprave Andreja Sardelića i nakon tjedan dana on mi je priznao da se radi o urgenciji odozgora i da se mora provesti odluka', izjavio je Mijalić za HTV. Mijalić ističe da su mu se sva trojica predsjednika Uprave Pošte, dok je Sardelić ondje radio, požalila na političke pritiske.

Mijaliću je u oko upala i agencija Massol, poznata po kampanji za OIB, s kojom je HP sklopio promotivne poslove. Direktor Massola Ivan Soldo pismeno se očitovao na upite kako su dobili posao. 'Posao smo dobili jer su u Hrvatskoj pošti procijenili kako naše kreativno rješenje najbolje odgovara zadanim komunikacijskim ciljevima kampanje', stoji u njegovom odgovoru. Hrvatska pošta također je pismeno potvrdila da je dogovorila posao s Massolom, ali i s Fimi medijom. 'To je bilo isključivo tijekom 2006. kada je član Uprave za marketing bio upravo Mijalić', tvrde u HP-u. Riječ je o dva projekta koje je bivša uprava sklopila s Fimi mediom izravnom pogodbom.

Mijalić, za kojeg u Pošti govore da je i sam predmet USKOK-ove istrage, zbog nekog drugog predmeta, ističe i da se iza tvrtke Massol krije ime Ratka Mačeka, bivšega glasnogovornika Vlade za kojeg tvrdi da je i kadrovirao po Pošti. Maček sve naziva bedastoćama i skandaloznim insinuacijama. Što se tiče spornog sastanka 2007. u Vladi, tvrdi da ga se ne sjeća. Vlasnicu Fimi medije, kaže, poznaje površno te nikad s njom nije surađivao.