PREDSJEDNIK UPRAVE PETROKEMIJE:

'Biti u minusu 267 mil. kuna je zaista puno'

01.02.2010 u 14:45

Bionic
Reading

Kutinska Petrokemija, nakon dvije godine pozitivnog poslovanja, u 2009. godini ostvarila je 267,6 milijuna kuna gubitka, što je zaista puno, rekao je predsjednik Uprave Boris Mesarić na sjednici Nadzornog odbora te tvrtke

Nadzorni odbor Petrokemije na sjednici u petak prihvatio je izvješće o poslovanju tvrtke u 2009. godini, priopćeno je danas iz kutinske tvornice umjetnih gnojiva.

Mesarić je napomenuo kako 2009. karakterizira pad ukupnih prihoda u odnosu na ostvarenje prethodne godine, za 46,2 posto, čemu je uzrok manja proizvodnja i prodaja, kao i drastičan pad cijena na svjetskom tržištu.

Proizvodnja mineralnih gnojiva bila je manja od one u prethodnoj godini za 26,3 posto, a ostvarenje plana ukupne prodaje iznosi 76,3 posto.

Mesarić je istaknuo kako se poslovanje Petrokemije u 2009. godini odvijalo uz maksimalne mjere štednje i racionalizacije na svim razinama, uz smanjenje broja radnika za 10,5 posto, ali gubitak se nije mogao izbjeći.

"Rezultati pregovora oko cijene plina, koji su tijeku, i rastuća nelikvidnost gospodarstva obilježit će naše poslovanje u narednom razdoblju", zaključio je Mesarić.