REAGIRANJE INGRE

'Nismo odustali od prodaje Arene'

29.01.2010 u 16:20

Bionic
Reading

Iz Ingre su na Zagrebačkoj burzi demantirali članak objavljen na tportalu, koji je prenio portal seebiz, u kojem se tvrdi da su dobili samo jednu ozbiljnu ponudu za prodaju Arene Zagreb

'Budući da proces prodaje udjela Laništa d.o.o. još uvijek nije okončan, o postignutim dogovorima će obavijestiti javnost kada se za to steknu uvjeti. Ingra sa žaljenjem konstatira da joj je objavom netočnih informacija ostvarena šteta te da će iskoristiti sve pravne mogućnosti kako bi tu štetu nadoknadila', stoji u reakciji na članak

'Neprovjerene informacije u članku 'Englezi su ponudili bezobrazno malo za Arenu' iz raznih krugova možda su bile dostupne autorici članka, bile su lako povjerljive u Ingri gdje bi vam potvrdili kako smo zaprimili više ponuda za kupnju udjela u Laništu doo, stoga je tvrdnja da smo dobili samo jednu ponudu netočna i potrebno ju je demantirati.

Netočno je i da je Ingra najavila otpuštanje trećine stalno zaposlenih, jer je unutar programa reorganizacije poslovanja i zbrinjavanja dijela zaposlenih u razdoblju od siječnja 2009. a zaključno s 31. ožujka 2010. smanjila broj zaposlenih za 35% i to uglavnom kroz umirovljenje zaposlenika koji su za to imali uvjete za otpremninu i iskoristili.

U članku stoji: 'bit će zanimljivo na skupštini Ingre 25. veljače: hoće li ostali dioničari dati povjerenje s obzirom na sve probleme u koje je zapela tvrtka? ' što nije točno jer u javno objavljenom pozivu na skupštinu navedeno koje su dvije točke o kojima će se raspravljati,' stoji u zahtjevu za objavu ispravka koji je potpisao predsjednik Uprave Igor Oppenheim.