U PRIPREMI NOVA FORMULA

Niža cijena autoplina krajem mjeseca

18.01.2010 u 15:35

Bionic
Reading

Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva će do kraja mjeseca donijeti izmjene i dopune Pravilnika o utvrđivanju cijena ukapljenog naftnog plina (UNP), nakon čega će se znati nova cijena autoplina, priopćeno je danas iz Ministarstva

Maksimalna razina cijena svih vrsta UNP-a (autoplin, plin za spremnike i boce) moći će se izračunati tek zadnjeg radnog dana u siječnju jer, između ostalog, ovisi o prosjeku tečaja dolara i kotacija UNP-a na Mediteranu za cijeli siječanj, kaže se u priopćenju koje je reakcija na tvrdnje objavljene u dnevniku Business da Ministarstvo spušta cijenu autoplina na 4,13 kuna po litri.

Trenutna cijena autoplina na Ininim crpkama je 4,64 kune po litri.

Na sastanku održanom 13. siječnja 2010. godine, kojem su prisustvovali predstavnici INA-e, Proplina, Jadran plina, Crodux plina, Modibita, Brala trade, Butan plina, Sedam plina, Hrvatskog društva za UNP (HDUNP), Hrvatske udruge za UNP (HUUNP), Regionalne udruge za UNP (RUUNP), Hrvatskog autokluba (HAK) i Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, dogovoreno je da će temeljem izvršene analize Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva pripremiti prijedlog novih elemenata formule po kojima se izračunava maksimalna dozvoljena cijena UNP-a.

Po prikupljanju očitovanja Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva će do kraja mjeseca donijeti Izmjene i dopune Pravilnika o utvrđivanju cijena UNP-a, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.