ODLUKA SKUPŠTINE

Na čelu NO adriatice.net Ljerka Puljić

12.01.2010 u 15:37

Bionic
Reading

Skupština adriatice.net danas je imenovala novi sedmeročlani Nadzorni odbor te turističke grupe čija je predsjednica Ljerka Puljić, izvijestili su danas iz adriatica.neta

Sedam članova Nadzornog odbora adriatica.net Grupe čine predstavnici udjelničara Grupe.

Osim predsjednice Ljerke Puljić, starije izvršne direktorice za strategijske poslove u koncernu Agrokor, članovi Nadzornog odbora su i Hrvoje Vojković, predsjednik Uprave Croatia osiguranja, Miho Glavić, predsjednik Uprave AWT International, Ivan Leko, član uprave HUP-a Zagreb, Stjepan Orešković, predsjednik Nadzornog odbora nakladničke kuće Slobodna Dalmacija i predsjednik Odbora direktora EPH te Zdravko Pavić, predsjednik Nadzornog odbora Saponie Osijek i predstavnik Jolly-ja.

Sedmim članom odbora imenovana je Ivana Pokrovac kao predstavnica radnika.

Iz adriatice.net napominju da je odmah po izboru održana i prva konstituirajuća sjednica novog Nadzornog odbora na kojoj je Ljerka Puljić imenovana predsjednicom, a Stjepan Orešković zamjenikom predsjednice Nadzornog odbora.

Krajem prošle godine adriatica.net Grupu je zbog njenih poslovnih teškoća s 29 milijuna eura dokapitaliziralo osam kompanija u privatnom i jedna u državnom vlasništvu. Time je završen prvi krug dokapitalizacije te Grupe, koja je time promijenila i vlasničku strukturu, u kojoj sada sudjeluje devet tvrtki.

Iz adriatica.neta tada su (31. prosinca 2009.) izvijestili da najveći udjel u vlasništvu adriatica.net Grupe od 20,27 posto ima Agrokor. Slijede sa po 16,9 posto udjela AWT, Croatia osiguranje i Slobodna Dalmacija, dok je udjel HUP-a Zagreb 10,13 posto, a Jolly-ja i Saponie po 8,45 posto. Dotadašnji suvlasnici adriatica.net Grupe, tvrtke EPH i Emporion, zadržale su po 1 posto vlasničkog udjela.

Istaknuto je i da su sva ulaganja u dokapitalizaciju obavljena u novcu, osim Croatia osiguranja koje u vlasnički udjel unosi nekretnine i potraživanja.

Tada su najavili i da će novi vlasnici odlučiti o mogućnosti da se adriatica.net Grupi priključe novi ulagači u drugom krugu dokapitalizacije tijekom 2010.

U međuvremenu, Slobodna Dalmacija izvijestila je 7. siječnja ove godine putem Zagrebačke burze da je s Agrokorom zaključila ugovor o kupoprodaji i ugovor o ustupu jednog poslovnog udjela koji Slobodna drži u društvu adriatica.net. Pritom ni iz Slobodne ni iz Agrokora nisu iznosili detalje tih ugovora niti o kolikom se udjelu radi.