U IŠČEKIVANJU STRANIH PARTNERA

IGH i Konstruktor napuštaju 'Hrvatski san'

08.01.2010 u 19:11

Bionic
Reading

Zbog krize u građevinskom sektoru i želje Profectus grupe d.d. da se iz projekta 'Hrvatski san' ukloni bilo kakva sumnja u kriminal i sve afere vezane uz HAC i Pelješki most, došlo je do sporazumne promjene među investitorima

IGH, manijski partner s udjelom od 15 posto, izašao je iz projekta, a u tijeku su završni pregovori o izlasku Konstruktora, koji također ima jednaki manjinski udio. Po završetku ovog postupka očekuje se skori ulazak nekoliko stranih partnera u cijeli projekt.

Profectus grupa najavila je pokretanje postupaka protiv nekolicine privatnih i pravnih osoba za koje smatra da su neosnovanim i neutemeljenim istupima u javnosti nanijele veliku štetu ugledu tvrtke, ali i usporile realizaciju ovog velikog projekta.

'Hrvatski san', naravno, ide dalje i uskoro ćete biti obaviješteni o velikoj svjetskoj prezentaciji projekta koji smo godinama pripremali u suradnji s najpoznatijim hrvatskim i svjetskim arhitektima, urbanistima i brojnim drugim stručnjacima', stoji u priopćenju Profectus grupe u kojem se među ostalim podsjeća da je okončanom istragom Državnog odvjetništva i USKOK-a koja se na inicijativu Profectus grupe obavljala nad kupovinom zemljišta u Općini Dubrovačko primorje, uklonjena svaka sumnja u nepravilnosti prilikom kupovanja i prenamjene zemljišta.