KUPNJA ZEMLJIŠTA ČISTA

IGH i Konstruktor povlače se iz Hrvatskog sna

08.01.2010 u 12:36

Bionic
Reading

Tvrtke IGH i Konstruktor povukle su se iz turističkog projekta Vincenca Blagaića Hrvatski san, a realizacija velikog posla nastavit će se s inozemnim partnerima, priopćeno je iz Profectus grupe. U priopćenju se ističe i da je Državno odvjetništvo na temelju provedenih izvida nedvojbeno utvrdilo da je kupnja zemljišta u Općini Dubrovačko primorje provedena u potpunosti sukladno zakonu

Vincenco Blagaić očekuje punu podršku svih institucija u realizaciji velikog turističkog projekta u Dubrovačkom primorju, nakon što su izvještaji DORH-a, USKOK-a i Porezne uprave pokazali da nikakvih nezakonitosti u postupku kupnje i prenamjene zemljišta nije bilo.

'Temeljem dokumentacije, kao i samog položaja zemljišta, zaključuje se da je razvidno da se radi o turističkom projektu od potencijalno velikog značaja za hrvatski turizam i gospodarstvo u cjelini', navodi se u priopćenju.

U samom projektu Hrvatski san nedavno je došlo i do promjene među investitorima. IGH, manjinski partner s udjelom od 15 posto, sporazumno je izašao iz projekta, a u tijeku su završni pregovori o izlasku Konstruktora, koji također ima jednak manjinski udio. Nakon izlaska IGH i Konstruktora, Profectus pregovara s nekoliko stranih partnera koji bi trebali ući u projekt.

Profectus grupa najavila je i pokretanje postupaka protiv nekolicine privatnih i pravnih osoba za koje smatra da su neosnovanim i neutemeljenim istupima u javnosti nanijele štetu ugledu tvrtke, ali i usporile realizaciju tog velikog projekta.