PROPUŠTEN POSLJEDNJI ROK

Pevec u podne otišao u stečaj

24.12.2009 u 12:55

Bionic
Reading

Danas točno u podne predsjednica Trgovačkog suda Branka Pleskalt objavila je rješenje o pokretanju stečaja u tvrtki Pevec d.o.o. za usluge, proizvodnju i trgovinu Bjelovar

Predsjednica je imenovana za stečajnog suca, a dužnost stečajnog upravitelja povjerena je Darku Šketu. Za 9. ožujka 2010. godine sazvano je prvo ispitno i izvještajno ročište, a dotad će biti i jasnija slika o visini potraživanja i broju vjerovnika.

Oni su, naime, pozvani da u roku od 30 dana prijave sva svoja potraživanja Trgovačkom sudu. U rješenju su također pobrojeni i svi predlagatelji stečaja, a na popisu ih je oko šezdeset.

Današnjom je odlukom Zdravko Pevec izgubio i posljednju šansu u kupovanju vremena ne bi li izbjegao stečaj.

Naime, na ročištu održanom pred četiri dana, Pevec je odgodio konačnu odluku suda samo zato što je predočio kopiju poslovnog ugovora s poslovnim partnerom iz Austrije u kojemu se navodi da ulazi u partnerstvo sa 300 milijuna eura. No, kako u zakonskom roku od tri dana nije sutkinji Pleskalt nije predočio sva potrebna jamstva za svođenje minusa u Pevecu na nulu, odluka o stečaju bila je sasvim logična, piše Večernji.hr.