POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA

Plamen i Zvečevo zapošljavaju i u recesiji

18.12.2009 u 15:56

Bionic
Reading

Najuspješnijim tvrtkama na sjednici Gospodarskog vijeća Požeško-slavonske županije uručene su nagrade Zlatna kuna, a ove su je godine dobile isključivo tvrtke koje se bave proizvodnjom, što je prema riječima predsjednika Gospodarskog vijeća jako dobar pokazatelj s obzirom da upravo proizvođačke tvrtke zapošljavaju 49 posto od ukupnog broja zaposlenih u Požeško-slavonskoj županiji, što je iznad prosjeka RH

Na sjednici Gospodarskog vijeća Požeško-slavonske županije održanoj u petak predsjednik Vijeća Luka Balenović iznio je analizu gospodarstva te županije u 2009. godini. Konstatirano je da stanje nije dobro, jer ni tu županiju nije zaobišla recesija, no u posljednji pokazatelji govore da se neke tvrtke polako, ali sigurno bude, o čemu svjedoče i nova zapošljavanja radnika u tvrtkama Plamen Internacional i Zvečevo. S druge se pak strane vodi teška borba za očuvanje radnih mjesta u tekstilnoj i drvnoj industriji koje je kriza posebno snažno pogodila.

Na temelju financijskih pokazatelja uspješnosti poslovanja i saznanja o ugledu među poduzetnicima, Gospodarsko vijeće donijelo je odluku da Zlatnu kunu za uspješno veliko trgovačko društvo dodijeli trgovačkom društvu Plamen Internacional d.o.o. iz Požege, a upravo je taj proizvođač peći, štednjaka i kamina ujedno i najveći izvoznik u toj županiji u kojoj je već godinama pokrivenost uvoza izvozom zadovoljavajuća. Zlatna kuna za uspješno srednje veliko trgovačko društvo dodijeljena je trgovačkom društvu Kolor emajl d.o.o. iz Požege, dok je Zlatna kuna za uspješno malo trgovačko društvo dodijeljena trgovačkom društvu Usluga d.o.o. iz Pakraca.